Pages

Monday, December 14, 2009

3DDP - 1st day




ok le ni entry ari ni
woke up very the late...

6.10 am 2 gelas air
7.00 am 1 gelas air + 1 bj lemon + secubit garam (it is believed that it can make strong bowel movement)
7.50 am 1 mug air + 5 sudu oat (kelas pukul 8 so belasah je le...)



9.05 am 1 botol air mineral
10.00 am 1 bj epal fuji
11.45 am 1 botol air mineral
12.30 pm 1 cawan yogurt, 5 bj anggur n 1 kpg oat krunch



2.00 pm 800 ml air + timun + oren (dibuat jus)
4.30 pm 5 bj anggur
5.05 pm 250 ml air yogurt
5.30 pm Fasa 1 excercise (dpt 1 round kolej)
6.15 pm Fasa 2 brisk walking diselang seli dgn larian anak
7.10 pm 2 gelas air
9.00 pm 2 btg hotdog + ikan cencaru bakar (panggang dlm oven)



9.30 pm 500 ml air jarang
before tdo: kene minum air lg 2 gelas

kesimpulannye : teruk gak hidup kite ari ni sbb lgsg xamik milo...rs bdn letih beno sbb sugar level kurang. only after kite amik 1 bj epal fuji br regain energy..so sok pg kene tukar skit menu...

8 comments:

  1. good luck...esok kita ada makan2 kat opis..kalo x mmg nak join dah 3ddp nih huhuhu..risonyeee harus esok aku mkn banyak hihihi :P

    ReplyDelete
  2. I think Milo tanpa gula shud be no problem.Dlm menu tu cuma tak digalakkan minum coffee & tea sahaja :)wow best juga menu hari ni yer..good luck Nora!

    ReplyDelete
  3. wow..dasat jugak awak ni ek?? bagus2.... tp btol la ckp kak flo tu..milo tanpa gula takde masalah sangat...it's better u amik kalau u rasa dah tak larat...it's for ur energy...gud luck!!

    ReplyDelete
  4. betul gak kak...mia pun dah biasa minum milo panas pagi2x...even bancuh anlene tanpa susu? agak-agaknya ok tak buat anlene je..dia kan x ada gula..haha?kerana nak energy, mia pun amikroti wholegrain...sebenarnya kak kte kena ubah menu la...jom,kte plan for detox day 2...chaiyok..

    ReplyDelete
  5. rajinnnya diet..saya ni skang tgh tensi so kadang diet kadang bila tensi asyik nak mkn je...huhu!

    ReplyDelete
  6. kalau sugar level rendah sgt pn masalah jugak. mar sokong yg lain jgk...minum milo without sugar ok kot utk bg energy

    ReplyDelete