ni msk2 utk ari ni
kn ari ni ari mantai di negri 9
oleh kerana malas nk msk lemang
(ehem...mcm le pandai sgt walhal br sekali jek buat sendiri)
jd masak le lauk rasmi keluarga en KAMDANI setiap kali raya sebnonye
tarra....
Home Made Nasi Himpit
mlm td dgn dak Syaza ngerjekan...
sy jahit plastik tu,
Syaza tlg cucuk dgn peniti utk bg ada laluan air ek
tp pg td lepas subuh br rebus...
ni plak
Sambal Goreng Jawa...my feveret
ni plak Lodeh
ni pelengkap rasa...feveret en FENDY (ayam tua)
so ni Rendang Ayam Tua yek...
tp buat xpedas so that ank2 pun ble menikmati rendang ni
ni rendang men cmpk2 jek
respi ibu...
ok le frens
sempena bulan pose sok ari,
sy n fmly ucapkan selamat berpuase
semoga amal n ibadat kite di terima Allah, insyaallah
fuh sedapnyer....mantai nie makan masa bila???
ReplyDeletela, dh msk terus je mkn la kak mah...tp klu mantai nk raya adilfitri..mkn ms buka pose he he he jgn mkn lepas masak tau...
ReplyDeleteNAK RESEPI SAMBAL JAWA !!!!
ReplyDeleteekeke dok la kot makan lepas terawikh ker.... petang ker.... eheheheh biasa dengar petang2...
ReplyDeletezel: aku dh post dlm fb dah tag pun ko
ReplyDeletekak mah: yg lepas terawih tu org panggil moreh kn kak... dolu lin ingat mantai tu BANTAI (pukul)
klu kt johol aritu sy tgk dorg tulis bantai...sy rasa sama je maksd die..maksud die...bantai lembu...la kot..
ReplyDeletesbb asal nye kan...bile time mantai ni..org akan sembelih lmbu n jual...fuhhh time kecik2 ar best tgk org mantai nih...
skrg ni dh xfeel sgt dah...
slu org jual daging sblh kedai minum mak sy....
sblm subuh dorg dh jual daging... bising la kedai sblh kedai mak tu...dorg potong daging n tulang...
tghari dh setel dah
fidah: agaknye le sama maksud, lin lg xfaham sbb lin org JOHOR...tp meriah ek org jual lembu, kiri kanan jln ada jek org gantung daging lembu utk dijual...tp kali ni sy xbeli daging, mahal la...rm18 sekilo
ReplyDelete